Denne muffins oppskriften kan også brukes til f. eks. blåbær eller annen fukt/bær. (Hvis jeg bruker blåbær, legger jeg gjerne til en skje med blåbærsyltetøy, det gir mer smak enn bare med bærene alene)
BLAND DET TØRRE:
2 kopper mel
1/4 – 1/2 kopp sukker (hvitt, brunt eller du kan bruke honning)
3 1/2 teskje bakepulver
1/2 teskje salt
(hvis det er blåbær, blander jeg dem i det tørre, men tar syltetøyet med det våte)
BLAND DET VÅTE I EN BOLLE FOR SEG:
1 egg
1 kopp melk (av et eller annet slag. Youghurt kan også brukes.)
1/4 kopp olje (eller smeltet smør )
eplebiter (ikke for store) fra 4 små epler ca ( hvis du vil kan du strø litt sukker over og snu dem i først)
Bland det våte i det tørre, men du må ikke røre for mye, bare vende det litt sammen. Røren skal være klumpete! Det er helt greit at det er noe tørt mel innimellom når du har dem i formene. Det blir ca 9 store eller 12 mindre av denne oppskriften. Selv dobler jeg den gjerne og kjøper store “amerikanske” papirmuffinsformer i butikken. Det skal liksom være “soppform” på dem når de er ferdig stekte.
Bak i store muffinsformer på 200 grader C. i ca 18-20 min. Stikk i en trepinne e.l. for å se om de er stekt. Avkjøl et par minutter stående i brettet de stekte på, ta dem ut og avkjøl videre på rist.
This was a recipe for apple muffins in Norwegian. Anyone living in NorthAamerica would already have this basic recipe if they ever bake muffins, ‘ccause that’s where I got it. If there should be any English speaking people out there that needs my translated recipe, speak up… No photo, sorry.
Takk for oppskriften, skal skrive den ned i boka mi i morgen 🙂 Skal testet ut i løpet av høsten med nedfryste epler 😉